torstai 20. helmikuuta 2014

vaatekaapilla

ONNEA SUOMEN MITALISTIT!
Tässä on ollut nyt niin hektistä urheilun puolella, että aivan hengästyttää penkkiurheilijaakin. Johan alkoi mitaleita tipahdella. Taitoluistelussakin oli kovatasoinen ja jännittävä kilpailu. Huomenna jatkuu jääkiekon mitalitaisto.











VAATEKAAPILLA

Tässä kun kevät näyttää lähenevän äkkiarvaamatta niin alkaa taas pohtimaan vaatekaapin tilannetta. On ihan hyvä käydä (vaikkapa urheilun katsomisen ohessa) yksitellen vaatteita läpi ja miettiä missä kunnossa vaate on , mahtuuko se päälle ja onko se vielä käyttöön tuleva. Jos on kovasti tunteita vaatetta kohtaan tai siitä luopuminen mietityttää kovasti (vaikka se ei täytä edellisiä kriteereitä) säästän sen tunnesyistä, mutta poistan sen käyttövaatteiden seasta haittaamasta vaatevalintaa. Sitten täytyykin vain katsoa montako vaatetta vielä jää jäljelle ja listata mitä kaupasta tarvitsisi hankkia. Villavaatetta ja neuletta minulla on paljon, mutta Suomen säässä niitä saakin olla joka lähtöön. Niitä hankin aina hyvän tullessa vastaan. Huonolaatuista neuletta ei riesakseen kannata ottaakaan. Jos lomamatka suuntautuu Tallinnaan kannattaa siellä vilkuilla villavaatteita. Sieltä löytyi valkoinen täysvillainen neule hyvään hintaa. Suomesta niiden löytäminenkin on ollut vaikeaa, varsinkin kun olen melko pienikokoinen.


















Vinkkejä tärkeimpien vaatteiden ja asusteiden hankintaan:

-Takki kannattaa hankkia harkiten. Mahdollisimman hyvälaatuinen takki on tärkeä vaate Suomessa.
-Hyvälaatuiset käytännölliset kengät maksavat itsensä takaisin. Huonoilla kengillä pilaa vain terveytensä ja häviää rahaa. Hyvät kengät saavat lisää ikää suutarilla.
-Hanki hyviä laukkuja. Suutarilla saa vanhoistakin laukuista hienoja, jos ne ovat nahkaa. Korjautin ison vanhan täysnahkaisen laukun suutarilla. Siihen tehtiin uusi vuori ja plankkauksen jälkeen laukkua ei meinannut enää tunnistaa samaksi.
-Hanki aina hyvistä kankaista tehtyjä vaatteita. Ne kestävät hyvinä pitkään ja näyttävät aina paremmilta. Hyvälaatuisen t-paidan hinta ei välttämättä ole kallis, kun valitsee yksivärisiä perusmalleja. Tänään leikkasin vanhan puuvillaisen paidan (jossa oli tahra ja muutenkin jo tiensä päässä) räteiksi. Huonolaatuisesta kankaasta tehdyllä rätilläkään ei tee enää mitään. Huonosta kankaasta tehdyt vaatteet kutistuvat pahimmassa tapauksessa jo ensimmäisessä pesussa ja saumat vääntyilevät joka suuntaan. Yksikin Kiinasta tuotu lasten t-paita päästi väriä ja oli täysin kiero ensimmäisen pesun jälkeen ja näytti päälläkin yhtä surkealta. Pitihän sitä kuitenkin pitää, kun kuvana oli kiinanmuuri.
-Hyvien housujen löytämiseen kannattaa myös käyttää aikaa ja hikeä. Varsinkin talveksi on haaste löytää jalassa hyväntuntuiset housut joiden alle mahtuu välihousut. Löysin tänä talvena melko korkeat ja venyvää kangasta olevat housut jotka tuntuvat hyviltä välihousuilla ja ilman
-Hanki hyvät aurinkolasit ja kauniita huiveja






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti