perjantai 2. toukokuuta 2014

lihavartaat ja tzatziki

 
Vappuna grillasimme possuvartaita. Ostin osan lihasta marinoimattomana ja osan valmiiksi marinoituna. Marinoitu oli kilohinnaltaan paljon halvempaa. Mistähän johtuu, että samaa lihaa kun laittaa pussiin marinadin kanssa saattaa hinta laskea. Luulisi asian olevan toisinpäin. Possun sisäfileestä saa hyviä vartaita. Vartaisiin kannattaa käyttää vähän rasvaisempaa lihaa esimerkiksi possua, jolloin eivät maistu kuivilta. Vartaita voi maustaa vielä valmiinakin esimerkiksi yrteillä ja sitruunalla. Lisäksi paistoimme halloumijuustoa, jotka voi halutessaan laittaa myös vartaisiin. Kastikkeeksi tein tzatzikia.
 
TZATZIKI
15 cm pala kurkkua
1-2 valkosipulia murskattuna
2dl maustamatonta jugurttia (kreikkalainen on minusta paras paksuutensa vuoksi)
1rkl neitsytoliiviöljyä
2rkl mintunlehtiä silputtuna
suolaa, mustapippuria
 
Kurkku kuoritaan ja raastetaan. Purista lävikössä nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset. Tarjoa heti. Jos et käytä tzatzikia heti älä lisää suolaa kuin vasta lähempänä tarjoilua, ettei kastike vetisty.

vartaat ennen grillausta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti