maanantai 5. toukokuuta 2014

vinkkejä kirpputorimyyntiin


Keväällä on mielestäni hyvä aika myydä kirpputoreilla turhaksi jäänyttä tavaraa. Minulla on ollut kirpputoripöytä itsepalvelukirpputorilla ja kävin vielä itse myymässä tavaraa ulkokirpputorilla. Niille jotka eivät ole kirpputorimyyntiä kokeilleet laitan tähän pienen "vinkkilistani" hyväksi huomaamistani myyntitavoista. Varsinkin itse myydessä on hauskaa jutella tuntemattomien kanssa tavaroista. Kirpputori on siis myös sosiaalinen paikka, jossa varsinkin keräilijät voivat löytää saman henkisiä uusia tuttavuuksia.

Miten saisi kirpputorimyynnistä mahdollisimman hyvän tuoton?

- valitsen yleensä pääasiallisen myyntikohteeni kirpputorin mukaan. Ulkona on yleensä paras myydä isohkoja tavaroita, astioita, esineitä ja kun myyjä on paikalla voi myydä DVD ja CD levyjä. Ne menivät hyvin kaupaksi samoin tunnetun merkkiset astiat, lamput ja elektroniikka. Näitä ei välttämättä kannata itsepalvelukirpputorille jättää varkaiden vuoksi ja myyjän kera on helpompi kysellä tavaroiden toimivuudesta. Ulkona taas ei pääse sovittelemaan vaatteita joten ainakin housut kannattaa melkein jättää kotiin. Itsepalvelukirpputoreilla saattaa olla vitriini jossa voi lisämaksua vastaan myydä arvokkaammat tavarat.
Päätän myös myynkö pääasiassa lastenvaatteita vai aikuistenvaatteita. Jotenkin on mukavampi ettei pöytä ole sekalaista tavaraa täynnä ja esimerkiksi lastenvaatetta on niin paljon, että mukaan mahtuu oikeastaan vain kenkiä ja leluja jos ei halua pöydän olevan jo kahden penkojan jälkeen täysi kaaos.

-tavaraa ei kannata laittaa pöydälle ihan hirveästi. Asiakkaat katselevat ja kävelevät ja kaikki eivät jaksa penkoa sekavaa pöytää. Pöytää kannattaa siksi myös järjestellä usein ja lisätä taas uusia tavaroita, kun tilaa tulee.

-Kun myy itse tavaraa, kannattaa pyytää ihan vähän korkeampaa hintaa, koska useat ostajat tinkivät todella paljonkin hinnasta. Kannattaa miettiä myös alin hinta ja odottaa sitten seuraavaa ostajaa. Parasta on myös tietää tavaransa arvo, ettei taas myy pilkkahintaan. Tällä taktiikalla saimme noin 200 euroa itse myyden. Kannattaa myydä tavaraa myös melko halvalla, siihen hintaan mitä itsekin voisi maksaa, jotta potentiaalinen ostaja ei lähde heti pois. Ahneelle myyjälle jää vähemmän käteen, koska ihmiset etsivät kirpputorihintaista tavaraa.

-Myy vain ehjää ja puhdasta tavaraa. Tarkka ostaja tutkii tavaran eikä huonokuntoinen mene kaupaksi. Pussita tavaroita, jos haluat varmistaa puhtaana pysymisen. Myös palapelit ja muut useista osista koostuvat tavarat kannattaa pussittaa tai kiinnittää hyvin teipillä, narulla tai kumilenkeillä.

-Laita vaateripustimiin ja koreihin mahdollisimman paljon tavaraa. Pöytä sotkeentuu vaatteista helposti. Hengareissa vaatteet pysyvät siististi kauemmin. Koreissa tavarat eivät leviä kovin pahasti ja koriin voi laittaa lappuja joista selviää vaatteiden koko tai muuta joka estää turhaa penkomista.

-Myyntiajankohta kannattaa ottaa myös huomioon. Jos myyntiaikaan sisältyy paljon kilpailevia tapahtumia tai alemyyntejä voi se vähentää myyntiä. Itse en ainakaan ehdi kirpputoreja juosta etsiessäni joululahjoja tai kierrellä sisäkirpputoreja kesähelteellä. Taas esimerkiksi kirpputorin vieressä oleva tapahtuma voi houkutella ostajia, jotka eivät muuten eksyisi kirppikselle.

Älä pety. Tavaroita jää aina myös myymättä, joten varaudu pakkaamaan loput laatikkoihin ja ole tyytyväinen, että seuraavallekin myyntipöydälle jäi vielä myytävää tai vie loput tavarat hyväntekeväisyyteen esimerkiksi SPR ja Fida auttavat ihmisiä tavaroista saaduilla rahoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti