keskiviikko 21. toukokuuta 2014

karitsaa ja orzopastaa tomaattikastikkeessa


Löysin nyt tuoretta karitsaa ja hauduttelin sitä tomaattikastikkeessa. Ensin palat ruskistetaan pannulla ja sitten sekaan puristetaan valkosipulia ja kaadetaan päälle tomaattimurskaa. Maustetaan oreganolla, timjamilla, pippurilla, suolalla ja pienellä lorauksella punaviiniä tai punaviinietikkaa. Sokeriakin voi halutessaan ripauttaa. Sitten vaan haudutellaan vähintään puoli tuntia, mutta riippuen lihan paksuudesta ja laadusta voi hauduttaa pidempäänkin. Pitkään kypsyviin lampaan osiin kuten potkaan tai lapaan kannattaa käyttää uunissa haudutusta.
Orzopasta (riisinjyvän muotoista ja kreikkalaisissa ruoissa paljon käytetty pieni pasta) tai muuta ihan ohutta pastalaatua lisätään lopuksi ja lisätään samalla kuumaa vettä. Annetaan vielä hautua ainakin 15 minuuttia, että pasta kypsyy.
Tarjoa parmesan juuston ja salaatin kanssa.



kuva meni vähän väärin päin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti