tiistai 6. toukokuuta 2014

kotipizzeria

Kotona voi tehdä vähän samanlaista pizzaa, jota saa ostaa pizzerioista ja säästää euron jos toisenkin. Tärkeintä on pitää pohja ohuena ja valmistaa hyvä tomaattikastike pizzalle, älä myöskään laita täytteitä liikaa.
 
PIZZAPOHJATAIKINA
2 1/2 dl kylmää vettä
5g tuorehiivaa (tai käytän puoli pussillista kuivahiivaa, joka sekoitetaan jauhoihin)
ripaussokeria
1 rkl rypsiöljyä
n. 6 1/2 dl durumvehnäjauhoja (taikinasta tulee hieman keltaisempi ja oikeamman makuinen)
1rkl suolaa
 
Liota hiiva ja sokeri kylmään veteen ja lisää öljy. Sekoita (käsin tai monitoimikoneessa) ja lisää 2/3 jauhoista pikkuhiljaa (5-10min. sekoittaen) Anna taikinan levätä 20min. Pilko sillä aikaa täytteet ja tee tomaattikastike. Lisää loput jauhoista ja suola ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan.
 
 
Kauli taikinasta hyvin ohuita pyöreitä taikinapohjia.
 
 
Lisää haluamasi täytteet valuta halutessasi oliiviöljyä reunoille ja paista 250-300 asteisessa uunissa 2-5minuuttia, seuraa pizzan paistumista, ettei pala. Jos sinulla on pizzakivi käytä sitä. Hyviä rapeita pizzoja tuntuu tulevan kuitenkin ilman sitäkin.

kinkku-pepperonipizza "tuplajuustolla"
 
TOMAATTIKASTIKE PIZZALLE
3-4 pizzapohjaa

400g hyvää tomaattimurskaa
1/2 dl hyvää oliiviöljyä
n.2tl suolaa
kourallinen tuoretta pieneksi silputtua basilikaa

Sekoita ainekset keskenään ja keitä kastiketta vähintään muutama minuutti ennen lisäämistä pizzan päälle.

kaksinkertaisesta taikinasta saa jo jokaiselle oman tilauspizzan ja kohta kotona tuoksuu kuin pizzeriassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti