tiistai 20. toukokuuta 2014

kalavartaat

Kalavartaat tulevat grillissä nopeasti ja ovatkin hyvää ja terveellistä arkiruokaa. Tein vartaista melko pieniä, vain kolme neljä palaa kalaa ja sieniä. Kesäkurpitsakin olisi sopinut ja vaikka kirsikkatomaatti, mutta ei löytynyt nyt jääkaapista. Käytin vartaisiin merilohta ja tonnikalaa. Tonnikalaa riittää yksi viipale useaan vartaaseen. Muutkin kalalajit sopivat, mutta suosittelisin sellaisia kaloja, joista saa melko paksuja (n. 3 x 3cm) kuutioita. <myös tuoreita katkarapuja voi laittaa vartaisiin. Marinoin kaloja hetken sitruunamehussa ja öljyssä (lisänä suolaa ja pippuria) ja jos haluaisi itämaisempaa voisi tehdä soijamarinadin. Ohje löytyy ainakin tästä blogista kalanyyttiohjeesta. Tällä kertaa kuitenkin maustoin vartaat vasta paistamisen jälkeen chilipippurisekoituksella, suolalla ja yrteillä.
Vartaiden kanssa tarjosin pinaattiriisiä ja kastikkeeksi sopii esimerkiksi yrteillä maustettu kermaviili, jos kastiketta kaipaa. Salaatit ja paistettu riisikin sopii. Pian toivottavasti saa kaveriksi vielä uusia perunoitakin. 

 

ripottele mausteet kuumien vartaiden päälle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti