maanantai 19. toukokuuta 2014

uutta satoa

pihan luumupuu kukkii




























Nyt alkaa kaupoista taas löytyä ihania uuden sadon ruoka-aineksia. Nektariinit, aprikoosit ja persikat
alkavat nyt olla hyvälaatuisia ja kohtuuhintaisia. Hedelmät kannattaa syödä aina tyhjään vatsaan jotta sulaisivat parhaiten. Syön joka aamu ensimmäiseksi hedelmiä. Esimerkiksi muutama lusikallinen kreikkalaista jugurttia ja hunajaa riittää kastikkeeksi ja sopii varsinkin appelsiinin ja nektariinien kanssa aivan ihanasti yhteen.
Monia kasviksia saa jo suomessakin viljeltyinä, mutta niin kauan kuin ne tulevat lämmitetyistä kasvihuoneista eivät ole välttämättä se ilmastoystävällisin valinta.




Nyt Suomeenkin tuli jo niin lämmintä, että varmasti kohta alkaa saada oman maan perunoita ja muita ensimmäisiä ulkona viljeltyjä tuotteita. Kurkut olivat kuitenkin jo niin halpoja, että niitä ostin heti kerralla kaksi. On kuitenkin ekologisempaa syödä esimerkiksi kurkku-juustovoileipiä, kuin että kurkun tilalla olisi makkaraa tai lihaleikkelettä. Ja vielä kalaa mieluummin kuin lihaa.


Kävin tässä joku päivä eurooppalaisella ruokatorilla, joka kulkee paikasta toiseen myyden esim. Ranskassa ja Italiassa suosittuja tuotteita. Ostinkin sitten mortadella makkaraa, josta tulee ihana Rooman loma mieleen. Makkara on isoa ja sitä tulisikin tarjota ohuina siivuina. Saimme sitä pikkuruisessa hotelissa aina aamiaisella yhdessä muutaman muun makkaraviipaleen kanssa. Hyväähän makkara sitten oli, mutta myyjällä ei ollut leikkelekonetta, joten sain palan isosta pötköstä. Parhaimmillaan makkara on kuitenkin ohuina viipaleina ja niitä sitten kotona olemme nyrhineet. No seuraavan kerran ostan tuota makkaraa hallista, koska hintakin nousee helposti suureksi kun et voi pyytää makkaraa vain muutamia viipaleita. Ostin myös italialaista juustoa, joka oli kyllä erittäin hyvää ja varsinkin ruokatorilta ostetun tuoreen patongin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti