torstai 13. helmikuuta 2014

pähkinät

Tytöt halusivat leipoa joulunajasta jääneistä pähkinöistä jotain. He leipoivat pähkinäisen mutakakun.
Resepti löytyi Dan Sukkerilta.


 


jäätelön kanssa kakku maistui todella hyvältä



HASSELPÄHKINÄT

Hasselpähkinät ovat aina olleet herkkuani. Mummolla oli joulunaikana aina paljon erilaisia pähkinöitä, joita sai särkeä pähkinänsärkijällä. Keräsin aina kaikki hasselpähkinät astiasta. Kun Italiassa sain maistaa ensimmäisen kerran Nocciola jäätelöä rakastuin siihen niin, etten enää isosta valikoimasta muuta halunnutkaan. Sitä vain on harmillisen vaikea löytää Suomesta. Italialaista jäätelöä myyvät jäätelöbaarit myyvät joskus Nocciola jäätelöä, mutta aina sekään ei maistu juuri siltä oikealta. Otan sitä silti aina kun sitä jostain löytyy. Vielä jokin aika sitä myytiin kaupassakin jäätelörasioissa, mutta en ole enää sitä löytänyt pitkään aikaan.
 
Esimerkiksi Italiassa osataan käyttää juuri hasselpähkinää vaikka mihin. Suomessa on paljolti käytössä aina samat marjaiset ja muut makeanpuoleiset maut.
Hasselpähkinöissä on paljon E-vitamiinia, rautaa, fosforia, magnesiumia, proteiineja ja kuituja. Siinä olevat rasvat ovat terveellisiä ja hyviä.
 
 
 
 
 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti