tiistai 4. helmikuuta 2014

Terveellistä suomalaista: nokkonen

NOKKONEN
 
Nokkonen on erittäin terveellinen yrtti suuren ravintoarvonsa takia. Se sisältää A-, B-, E- ja K-vitamiineja sekä erittäin paljon rautaa. Nokkosta on siksi pidetty vahvistavana ja vastustuskykyä lisäävänä kasvina. Nokkonen sopii hyvin mm. keittoihin, kastikkeisiin, munakkaaseen, sämpylöihin, lettuihin ja kalan kanssa.                                                              lähde: www.abynkartano.fi
 
Nokkosia voi tietysti itsekin kerätä, mutta helpoimmalla pääsee kun ostaa sen yrttipussissa kaupasta. Käyttötapa on ihan yhtä helppoa, kuin muissakin yrteissä: ripottele valmistuksen loppuvaiheessa ja kokeile omia mieltymyksiäsi. Nokkonen sopii mielestäni ainakin seuraavaan munakasohjeeseen:
 
SIITAKE-NOKKOSMUNAKAS
 
-Siitakesieniä 1-3 yhteen munakkaaseen mausta ja koosta riippuen. (Siitake on vielä vähän terveellisempi ja tässä parempikin kuin tavalliset tuoreet herkkusienet)
-2 munaa
-suolaa, mustapippuria ja nokkosta
 
Vatkaa munat haarukalla rikki (halutessasi tilkka vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista Sienikuutiot pannulla ja kaada seos päälle. Työntele seosta varovasti keskelle jotta raaka muna valuisi kuumalle pannulle. Ripottele nokkoshippu päälle. Käännä kaksin kerroin lautaselle. Syä sellaisenaan tai kunnon ruisleivän kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti