perjantai 7. helmikuuta 2014

Talviolympialaiset alkoivat

TAIMENTA JA PINAATTIRIISIÄ
 
 
Taimenta ja kreikkalaista pinaattiriisiä valkoviinikastikkeessa



Talviolympialaiset alkoivat. Toivottavasti pieni Suomikin pärjää kisoissa. Ainakin luistelua meillä katsotaan ja lumilautailua ja alppihiihtoa, kun ovat meidänkin lempilajeja. Lumilautailussa toivottavasti tulee mitalikin. Illalliseksi syötiin Taimenta pinaattiriisin kanssa. Kreikkalainen pinaattiriisi on kätevä, kun siinä on kasvislisäke samalla kertaa riisin kanssa valmiina. Sopii näin arkenakin, kun valmistuu nopeasti. Lisäkkeeksi salaattia ja leipää.

SPANAKORIZO eli PINAATTIRIISI

700g tuoretta pinaattia
oliiviöljyä (7rkl.)
1 iso sipuli silputtuna
puolikkaan sitruunan mehut
1,5 dl vettä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
suolaa pippuria ja tilliä 3rkl.

Pese pinaatti ja leikkaa karkeaksi silpuksi. Kuullota sipulit. Lisää pinaatti ja anna hautua hetken kunnes menee kokoon. Lisää sitruunamehu ja vesi (kuumana) ja kiehauta. Lisää riisi ja puolet tillistä ja keitä kunnes riisi on kypsää (n.10min.) Lisää vettä aina tarvittaessa. Mausta suolalla,pippurilla ja tillillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti