Kuidut auttavat suolen toiminnassa. Täysjyvätuotteet vähentävät sydän- ja verisuonitautien ja diabeteksen sairastumisen riskiä. Kun leipoo aina joskus itse tietää ainakin just eikä melkein mitä leipä sisältää.
Tässä hyvä ohje Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho pussista:
KAURAINEN CIABATTA
3dl vettä
1rkl. siirappia
1/2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl jauhoja (kaurainen sämpyläjauho)
100g margariinia
Sekoita 42 asteiseen veteen siirappi ja suola. Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin. Sekoita mukaan jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa margariini. Kohota 30minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa pois ilmakuplat ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli 20 x 30cm levyksi ja ripottele päälle oreganoa (tai esim. sinihomejuustoa). Taita levyt kahtia pidemmältä sivulta niin että 1/3 alemmasta levystä jää näkyviin.
Kohota liinan alla 30minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele kohonneet leivät vedellä.
kaurainen ciabatta |
Moi! Lisäsin blogisi listaani, kun aihepiiri kiinnostaa minuakin. En vain itse aina muista tehdä terveellisiä valintoja ruuan suhteen, joten blogitekstisi toimivat muistutuksena minullekin :D Leipää kyllä leivon aina välillä, joten kiitos tällaisesta ohjeesta!
VastaaPoista