maanantai 17. maaliskuuta 2014

superruoka parsa


PARSA
Eilisen makkaranannoksen jäljiltä oli sen verran suolasta turvonnut olo, että on taas paras siirtyä parempiin ainesosiin. Illalla tosin syötiin paljon kasviksia sisältävää wokkia, jotta päivän kasvismäärä lisääntyisi.
Parsa ei ole nyt tämän hetken sesonkiruokaa, mutta niin terveellistä ja hyvää, että sen kanssa teen poikkeuksen. Tietysti sitten keväällä ja kesällä ne ovat vieläkin parempia. Kaupoissa myydään kaikenlaisia parsakattiloita, joissa parsaa voi höyryttää, mutta mielestäni parhaat parsat saa aina kypsentämällä niitä vähän rasvaisemmin. Höyrytys on tietysti kevyt vaihtoehto ja se on myös paras tapa säilyttää parsan ravintoaineet. Tein ruoaksi uunissa kanan rintapaloja jotka olivat pintamaustettuja. En osta koskaan marinoituja kananpaloja, koska marinadi on paitsi teennäisen (huonomman) makuista ja sisältää aina sokeria. Rasvaisesta kanasta irtoaa sen verran rasvaa, että loppuvaiheessa (n. 10min.) voi uunipannulle heittää parsanpalat, jotka kypsyvät siinä samalla ja saavat ihanan maun. Saman voi tehdä myös rasvaisten kalojen kanssa esim. hyvin maustetun lohen kanssa. Päälle voi pirskottaa sitruunaa.
uunikanaa ja tankoparsoja
 Parsassa on A- C ja K- vitamiinia, kaliumia, foolihappoa, riboflaviinia, kuitua, tiamiinia, mangaania, kuparia ja antioksidantteja (beetakaroteeni ja luteiini). Eikä kaloreita ole juuri nimeksikään, jos alkaa olla kevennys ajankohtaista.

pinaattiriisiä vielä lisäksi niin on kalsiumiakin taas tankattu
 
Laitan tähän vielä tällaiset hauskat "heräteostospallero" kuvat. Tyttö löysi kaupassa kukkatarvikeosastolta tällaisia pehmeitä geelimäisiä palleroita joita voi laittaa maljakkoon veden kanssa. Kukat voi laittaa tähän sitten seisoskelemaan, mutta kun kukkia ei nyt ollut teimme tällaisen "jääsula" taideteoksen (maljakon nimi on muistaakseni sula tai sulajää). En tiedä mistä pallerot on tehty, kun pussikin jo lensi roskiin, mutta kovasti vetävät lasten käsiä puoleensa kun tuntuvat niin "ihanilta". Värejä oli monia kivannäköisiä ilman vettä lasisessa astiassa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti