tiistai 18. maaliskuuta 2014

kevyempänä kesään


Nyt alkaa olla se aika miettiä tarvitseeko paino pientä korjausliikettä kesään mennessä. En harrasta ollenkaan laihdutuskuureja, koska pyrin syömään aina suhteellisen terveellisesti, eikä kilojakaan kerry helposti vaikka sitten välillä (no aika usein) herkuttelisikin. Joulun konvehtiajalta tosin aina tuntuu jäävän parin kilon muisto. Ja asiaan kannattaakin reagoida hetimiten, ettei hetken kuluttua lisäpainoa tule taas se pari kiloa juhannuksena ja sitten taas pari kiloa synttäreillä ja..

En silti kenellekään suosittelisi laihduttamista, sen verran on kavereiden ja työkavereiden itsekiusaamista seurannut..Parempi tehdä yksi muutos ja vaihtaa sitten vaikka toiseen muutokseen ja syödä kokoajan terveellisesti, niin painokin korjaantuu ajan kanssa. Terveellinen ruoka on kuitenkin paras keino pysyä terveenä ja usein se pitää myös kevyempänä.

Tässä joitain minulla hyväksi havaittuja ideoita laihtumiseen. Parillakin pienellä muutoksella saa kummia aikaan, kun aika on puolellasi. Kesäänkin on vielä paljon aikaa, tärkein laihdutuskeino onkin maltti ja kärsivällisyys. On ehkä parempi unohtaa puntarikin ja keskittyä muuttamaan edes jotain, vaikka tulos olisi vielä viikon parin päästä sama vaakaluku.

VINKIT KEVÄÄN RUOKAVALIOKEVENNYKSEEN
valitse yksi tai useampi vinkki ja kokeile!

-Vaihda kaikki juomat veteen
Juomilla saa kummasti turhia kaloreita. Varsinkin jäävesi on aivan ihana janojuoma. Veteen voi laittaa vaikka limepalan  mauksi ja koristeeksi. Kahvinkin poisjättöä hetkeksi voi harkita (pää voi olla hetken kipeä vieroituksessa) ja juoda vaikka teetä. Kahvissa kun on se, että se niin mielellään huutelee rinnalleen jotain herkkuja.

-syö aina ensin vatsa puolitäyteen hedelmiä ja kasviksia ja syö sitten vielä muuta lisäksi

-vähennä ruoan määrää hieman joka aterialla tai syö joko lounas tai päivällinen kevyenä
esim. kevyt keitto-ei kermapohjainen tai salaatti-ilman salaatinkastiketta, öljyllä

-jätä karkit määräajaksi syömättä  tai vähennä kaikkea ruokaa missä on sokeria

-lisää kävelyä ja käytä hissin sijasta aina portaita
..tai harrasta sitten enemmän liikuntaa, istumatyö kuluttaa kuitenkin niin vähän energiaa, että kaikki ylimääräinen kulkeminen päivän aikana saattaa tuottaa parempaa tulosta kuin yksi liikuntakerta illalla

-syö vain itsetehtyä ruokaa tai ainakin jätä kaikki puolivalmisteet kauppaan
tiedät mitä syöt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti