perjantai 14. maaliskuuta 2014

perjantain jalkakylpyjä ja hierontaa

KOTIKYLPYLÄ

Rakastan jalkahierontaa ja jalkakylpyjä. Oman jalkahoitolan saa pystyyn muutamassa minuutissa. Mikä ihana rentoutushetki illalla.
Lisään kylpyveteen vähän tuoksuöljyä ja otan mukaan kirjan tai lehden. Lapsena sai lillutella kylvyssä, mutta nykyään kun kylpyammeita on harvassa (kuluuhan niihin paljon vettä) saan edes jalat lämpimään veteen. Kylvyn voi virittää myös saunaan tai tv:n ääreen. Minulla on myös jalkahierontalaite. Kylvyn jälkeen rapsutan pois kovettumat, rasvaan jalat ja vedän jalkaan puhtaat sukat ja villasukat.

Jalkoja kannattaa hoitaa hyvin. Ne ovat iso osa ihmisen pinta-alaa. Kävely kunnollisilla kengillä on hyvä lähtökohta. Sain itse kerran rasitusvamman jalkaan ja työterveys lähetti röntgenkuviin, mutta mitään ei löytynyt. Harrastan tanssia, joten jalat saavat välillä kovaa kyytiä. Tuolloin olin kuitenkin kävellyt ihan hyvillä korkokengillä koko päivän ja kipu ei sitten lähtenytkään. Kolme päivää pakkolepoa ja kävelykepit ei juuri naurattanut. Vieläkin välillä noustessa tuntuu jotain kummallista jalkaterässä samassa kohdassa. No opin ainakin kunnioittamaan jalkojani entistä enemmän. Katson tarkasti, että kengät ovat todella hyväntuntuiset, jos tiedossa on kävelyä.

Tiesitkö, että kävely lähtee päälaelta, ja siihen osallistuu vartalon koko lihaksisto. Siksi myös jalkojen väärä toiminta voi aiheuttaa vaivoja ja kipuja vartalossa, esimerkiksi alaselässä.
Jalan virheaskelluksen voi hoitamattomana tuntea ohimolla asti, sillä lihakset, luut, nivelet ja nivelsiteet muodostavat reaktiivisen kokonaisuuden varpaista päähän saakka. Lihakset saattavat jumiutua vähitellen, yksi kerrallaan kehossa ylöspäin.

Minulla on myös tällaista ihanan tuoksuista hierontaöljyä, jota ostin joskus hierojalta. Se kannattaa välillä antaa miehelle niskahartiahierontaa vihjaillessa. Öljy saa vähän kömpelömmänkin hierojan loistavaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti