keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

lohta nyyteissä

Lohi on terveellistä. Jos lohta syö vähintään kerran viikossa (85g tai muita rasvaisia kaloja) vähentyy sydänpysähdysriski 70 prosenttia. Se on paljon. Lohessa onkin paljon hyviä ainesosia. Lasten yksi lempilohiruoista on lohinyytit, joita tänään tehtiin. Se on lempeän makuinen eikä ollenkaan liian tulista vaikka marinadissa on myös chiliä. Chilikin on terveellistä. Siinä on C-vitamiinia, kapsaiinia, A-, K- ja B6- vitamiineja.

LOHTA NYYTEISSÄ


SOIJAMARINADI
2 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
1 chilipalko (mieto)
1/2 dl soijaa
3 rkl. öljyä
2 rkl. juoksevaa hunajaa
2rkl. sitruunamehua

Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Viipaloi  chili.                                                             Yhdistä kaikki marinadiaineet.






 Marinoi lohta n. 30min.
Tee foliosta palasia jonka päälle nostetaan annosmäärä lohta, marinadin aineksia ja nestettä.
Laita nyytit uuniin pellillä (tai grilliin). Kypsentäminen kestää n. 10-15min. riippuen  kalan palojen koosta.
lisänä voi tarjota riisiä


 Paistelin lisäkkeeksi parsanpaloja ja maustoin kypsän riisin thaimausteella.


lapsen annos..ei ole parsan ystävä tämä lapsi..

kalan voi kaataa liemineen riisin viereen, marinointiliemi on hyvä kastike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti