Kannattaa ottaa kauppakassiin välillä siitakesieniä tutumpien herkkusienien sijasta. Käyttö on samanlaista ja makukin mieto, mutta hieman aromikkaampi kuin herkkusienellä.
Aasiassa siitake kasvaa luonnonvaraisena. Siitakesienessä on pantoteenihappoa, seleeniä, B6- vitamiinia, kuparia, sinkkiä, riboflaviinia, niasiinia ja mangaania. Se voi ehkäistä tulehduksia, syöpää ja auttaa alentamaan kolesterolia ja painoa. Tv:ssä joku kiinalainen tutkija kuitenkin sanoi, että käyttöä pitää olla paljon, että hyötyäkin tulisi. Eli kannattaa vaihtaa herkkusienet siitakkeeseen, jos hyviä siitakesieniä tulee kaupassa vastaan.
luomusiitakesieniä |
ruskistaminen on helppo tapa käyttää sieniä, sekaan voi laittaa vaikkapa sipulia ja mausteita |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti