PUNAVIINISSÄ HAUDUTETUT KARITSANPOTKAT
4 karitsanpotkaa - jotka ruskistetaan pannulla (tai grillissä)
5 dl halpaa punaviiniä -osasta voi tehdä vaikka kastiketta seuraksi
3 rkl sokeria (tai hunajaa)
2 dl vettä -ei varmasti riitä, laita 2dl alkuun ja lisää
vedenkeittimestä tarv. lisää kuumaa vettä
2rkl vasikanfondia (tai härän)
1 porkkana (halutessasi myös sipulia ja pala selleriä)
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
timjamia (oksia tai kuivattua), suolaa ja pippureita (kokonaisia musta)
Laita kaikki aineet ruskistettujen potkien kanssa kattilaan tai pataan. Kypsennä 2- 21/2h. potkien koosta riippuen. Liha alkaa irtoamaan luun juuresta, ja kun liha on kypsää se on kunnolla irronnut luunvarresta. Kastikkeen voi esimerkiksi tehdä keittoliemestä.
| tarjoa vaikkapa uunijuuresten kanssa, tässä lisänä myös viherpippurikastike |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti