sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Kohta alkaa olla lammassesonki parhaillaan. Yksi suosikeistani on karitsanpotkat. Tämä on niin helppo resepti, mutta vie aikaa n. 2 - 2 1/2 h. joten se sopii vaikka viikonlopun herkutteluun. Lampaanpotkien saaminen ai vain aina ole ihan helppoa. Sitä aina välillä ilmestyy myyntiin ja silloin usein sitä sitten ostankin jos hinta ei ole mahdoton. Nyt pian tulevan pääsiäisen aikaan lammasta saa hyvin ja jaankin nyt tämän hyvän reseptin, jos karitsanpotka kiinnostaa. Lammas on hyvää lihaa ja vielä ekologisempaa ja ilmastoystävällisempää, kuin esimerkiksi nauta tai sika. Jos lihaa vielä syö harvakseltaan, vaikkapa joka toinen viikko, voikin sen laatuun panostaa taloudenkaan pahasti kärsimättä.

PUNAVIINISSÄ HAUDUTETUT KARITSANPOTKAT

4 karitsanpotkaa                 - jotka ruskistetaan pannulla (tai grillissä)
5 dl halpaa punaviiniä        -osasta voi tehdä vaikka kastiketta seuraksi
3 rkl sokeria (tai hunajaa)
2 dl vettä                             -ei varmasti riitä, laita 2dl alkuun ja lisää
                                             vedenkeittimestä tarv. lisää kuumaa vettä

2rkl vasikanfondia (tai härän)
1 porkkana (halutessasi myös sipulia ja pala selleriä)
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
timjamia (oksia tai kuivattua), suolaa ja pippureita (kokonaisia musta)

Laita kaikki aineet ruskistettujen potkien kanssa kattilaan tai pataan. Kypsennä 2- 21/2h. potkien koosta riippuen. Liha alkaa irtoamaan luun juuresta, ja kun liha on kypsää se on kunnolla irronnut luunvarresta. Kastikkeen voi esimerkiksi tehdä keittoliemestä.


tarjoa vaikkapa uunijuuresten kanssa, tässä lisänä myös viherpippurikastike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti