PUNAVIINISSÄ HAUDUTETUT KARITSANPOTKAT
4 karitsanpotkaa - jotka ruskistetaan pannulla (tai grillissä)
5 dl halpaa punaviiniä -osasta voi tehdä vaikka kastiketta seuraksi
3 rkl sokeria (tai hunajaa)
2 dl vettä -ei varmasti riitä, laita 2dl alkuun ja lisää
vedenkeittimestä tarv. lisää kuumaa vettä
2rkl vasikanfondia (tai härän)
1 porkkana (halutessasi myös sipulia ja pala selleriä)
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
timjamia (oksia tai kuivattua), suolaa ja pippureita (kokonaisia musta)
Laita kaikki aineet ruskistettujen potkien kanssa kattilaan tai pataan. Kypsennä 2- 21/2h. potkien koosta riippuen. Liha alkaa irtoamaan luun juuresta, ja kun liha on kypsää se on kunnolla irronnut luunvarresta. Kastikkeen voi esimerkiksi tehdä keittoliemestä.
tarjoa vaikkapa uunijuuresten kanssa, tässä lisänä myös viherpippurikastike |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti