sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

laskettelua ja makkaranpaistoa

 "Kevät keikkuen tulevi". Taas tuli lunta, joten pakattiin lasketteluvälineet autoon ja lähdettiin koko päiväksi rinteeseen. Aamupalaksi syötiin oikein kunnon urheiluaamiainen: kaurapuuroa, mustikkakeittoa, hedelmäsalaattia ja kreikkalaista jugurttia, keitettyjä (luomulähi)kananmunia ja leipää. Niillä jaksoikin sitten laskea pitkälle päivään asti. Rinteet ovat vielä loistavassa kunnossa ja jos pientä pakkasta pitelee vielä niin ovat vielä toivottavasti ensi viikonloppunakin. Tuuli vaan oli huipulla niin kova, että posket punoitti jokaisella.

Meillä osa välineistä on uutena ostettuja ja osa käytettyinä ostettuja. Suksivuokraamot myyvät vuokravälineitä ihan hyvään hintaan. Välineet ovat hyvälaatuisia, mutta tietysti paljon käytettyjä. Voi kuitenkin ostaa hyvältä tuntuneet vuokratut välineet omaan käyttöön, silloin ne ainakin ovat varmasti hyvät. Isommat keskukset ostavat joka vuosi uudet vuokravälineet, joten edellisen sesongin välineet ovat niitä halvimpia. Lasken nykyään suksilla, myytyäni joskus lautani. Toinen lapsista kuitenkin laskee suksilla ja laudalla, joten kerran vuokrasin lautapaketin, ja olivat kyllä todella hyvät (Burton). Saatankin ostaa taas laudankin, koska vuokraaminen tulee aina kalliimmaksi.


Evästauolla syötiin makkaroita ja nakkeja, tomaatti-paprika leipiä, hedelmiä ja kuumaa seljanmarjamehua. Eväät pysyivät kylmäpakkauksen kanssa kylminä laskettelun aikana. Makkaraa syömme niin harvoin ja mielellään juuri retkillä ja joskus kesällä grillissä paistettuna. Silloin se maistuukin todella hyvältä varsinkin ruisleivän ja sinapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti