keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

ituja

IDÄTYS

Laitoin mungpapuja itämään. Mungpavut ovat hyviä ja helppoja idätettäviä. Mummoni idätteli aina mungpapuja ja minä söin niitä yksitellen. Kuorin ensin vihreät kuoret pois ja nautin jokaisen mausta yksitellen. Ensin papuja pitää liottaa suunnilleen 8h, kai vähempikin riittäisi. Minä liotin yön yli, että kunnolla "heräävät" kevääseen.

 
Liotin papuja lasitölkissä, jonka päälle laitoin vanhasta pesupussista leikatun palasen, jonka kiinnitin usealla kuminauhalla. Siitä tulee hyvin vesi läpi ja ei ole joustavaa kangasta.
 
Pavut huuhdellaan hyvin liotuksen jälkeen ja nostetaan itämään astiakaappiin.

idätyspurkin päälle voi laittaa vanhan pesupussin palan


Seuraavana päivänä pavut olivat itäneet jo näin paljon. Päivässä täytyy huuhdella kaksi tai kolme kertaa niin kauan, että ovat kunnolla itäneet. Laitoin vielä idut takaisin itämään vielä huomiseen saakka.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti