sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

paistaa se päivä risukasaankin

Keväinen aurinko piristää murheidenkin keskellä. Sain juuri ennen viikonloppua kuulla sisarukseni vakavasta sairaudesta. Elämään mahtuu hyvää ja pahaa surua ja iloa. Jenni Vartiaisella on laulu: Suru on kunniavieras. Siinä on mahtavat sanat. Tässä yksi säkeistä:

"Se mitä kunniavieraasi kertoo
kätke se sydämees tarkoin
ei niitä oppeja kirjoista löydä
ei ostaa voi miljoonin markoin..
sanat Jukka Immonen

Niin se vaan on. Ei löydy niitä oppeja muualta. Seuraavaan päivään löytyikin taas iloa. Tytöt olivat taas luistelukisoissa. Molemmat saivat pokaalit kotiin. Hopeaa ja pronssia. Sitä iloa ja riemua seuratessa saa yhdessä iloita. Aina voi kulman takaa löytyä varjoinen tai aurinkoinen tie.


onnitteluruusuja
Ulkoilulla on hyvää tekevä vaikutus terveyteen ja mielialaan. Kuulemma valkosolutkin lisääntyvät luonnossa vietetyn päivän jälkeen. Vaikutus jatkuu viikon päähän retkeilystä. Lähdimme viemään tänään puihin linnunpönttöjä, joita isäni on innokas rakentamaan. Ainakin BirdLifen sivuilla on linnunpöntön rakennusohjeet.




kokoomista vailla olevan pöntön osat
Lumen sulettua löytyi myös paljon väisteltävää. Osa koiranulkoiluttajista on edelleen välinpitämättömiä, eivätkä kerää koiransa jätöksiä pois. Tytöt löysivät jopa pussiin asti päässeen kakan, joka oli sitten viskattu pusikkoon. He innostuivatkin kuvaamaan kakkakasoja ja melkein saivat korvaläppänsä kuvatessa osumaan yhteen jätökseen. He tekivät myös hauskan "kakkavideon" jossa näytetään minkälaista varovaisuutta ja tasapainoilua tarvitaan, jos ei halua löytää jätöksiä kengänpohjastaan.

koirankakkaa löytyy myös kävelyteiltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti