maanantai 3. maaliskuuta 2014

leipää Suomesta

Katselin ruokakaupassa leipäpussien valmistusmaita ja ihmettelen miksi myynnissä on niin paljon ulkomailla valmistettua leipää. Onko tosiaan niin ettei suomessa viljelty vilja riitä kaikkeen myytävään leipään. Joskus syksyllä muistelen kuulleeni joidenkin viljojen satojen olleen tosiaan huonojakin viime vuonna. Tarvitsemmeko me siltikään jokaisesta viljalaadusta satoja erityyppisiä leipiä. Pelkästään paahtoleipävalikoima on isommissa marketeissa todella suuri. Sitten on ruisleipää, varrasleipää, rieskaa, patonkia, sämpylää ja montaa muuta sorttia. Meneeköhän tuo kaikki kaupaksi ennen kuin vanhentuu kaupan hyllyyn?
Riittäisikö pienempikin valikoima. Hyviä lähellä tai paikanpäällä leivottuja tuoreita leipiä pieni valikoima. Ei pussiröykkiöitäin valinnanvaikeutta. Mieluiten ostankin leipää kauppahallista tai leipomoista, mutta jos ei asu sellaisen vieressä on pakko ostaa mitä saatavilla on.


Tai sitten leipoa itse niin kuin sitten päätin. No otin kyllä kärryihin lähellä leivottua ruisleipää ja suuntasin jauhohyllylle. Sieltä löytyikin "hurjan viljaisia sämpyläjauhoja", suomalaista ja luomua. Seassa on paljon jyväsiä ja menivät kuin kuumille kiville. Pannuleipänä leipä on kaikkein helpoin leipoa, ettei aikaa kulu pyörittelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti