keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

vihdoinkin suomalaisia kasviksia


Nyt saa jo monenlaisia suomalaisia kasviksia. Torilla myytiin jopa chiliä eri tulisuusasteilla. Ostin kahta eri lajiketta chiliä tulisuusasteella kolme. Oli jo melko tulista, kun laitoin sitä parin kolmen sentin palan sienien joukkoon. Sienet tein uunissa ja lisäksi laitoin valkosipulia, öljyä ja suolaa. Sienet ottavat mukavasti chilin maun ja lisäke sopii hyvin vaikka grillatuille ruoille.

Uuden perunankin hinta on taas kohdillaan. Jos haluat juhannukseksi vähän erilaiset uudet perunat voi ne tehdä myös uunissa. Pestyt perunat laitetaan uunivuokaan ja päälle reilusti öljyä ja mausteiksi merisuolaa ja tuoreita rosmariinin oksia.
chili-valkosipulisienet, rosmariiniperunoita ja pestolohta
Suomalaista pinaattiakin saa lopultakin. Talvi tuntuu pitkältä odottelulta, mutta nyt se palkitaan. On ihania suomalaisia porkkanoita, kaalia ja pian tulee kaikenlaisia kasviksia.
Täytyy aloittaa mökkijuhannuksen suunnitteleminen. Sairaudesta hyvin toipumassa oleva velikin pääsee perheineen mukaan. Ostin jo etukäteen kaikki juomat limsoista viineihin. Tarkoituksena olisi grillata ainakin lihaa. Saa nähdä miten säät suosivat. Tomaattiraukkani jäivät rakeiden peittoon eilisessä kuurossa. Täytyi tuoda ne taas toistaiseksi sisälle odottelemaan parempia aikoja. En muista koskaan nähneeni kesäkuussa minkäänlaista lumista sadetta. Jäisiä rakeita kyllä on aikaisemminkin sadellut täällä pohjolan kesäsäässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti