maanantai 16. kesäkuuta 2014

Vaatekaappi kuntoon ennen alennusmyyntiä


Sain inspiraation elokuvasta, jonka päähahmolla oli vaatteet vaaterekillä (taitaa olla aika monessakin elokuvassa ja muotilehdessä), joka seisoi ihanasti makuuhuoneessa. Päätin  järjestää taas omaa vaatevarastoani. Elokuvassa tähti vetäisi rekiltä vaatteen, joka oli tietysti heti valmiina päälle puettavaksi. Rekissä oli juhlavia mekkoja ja värejä ja vain tyylikkäitä vaatteita. Innostuin aivan valtavasti ja ajattelin, että voisiko tuo tosiaan toimia. No elokuvissa kaikki on helpompaa (niillä on ne puvustajat) eli ei näytä minun kaappini ihan samalta vieläkään, mutta nyt niin toimivalta, että päätin jakaa idean blogissakin.

Aluksi tietenkin jo suunnittelin kaappien purkamista ja rekin hankkimista, mutta sitten "järkevämpi minäni" otti ohjat ja päätin tyytyä nykyiseen kaappiin ovathan ovet hyvät pöly- ja valosuojat vaatteelle. Päätin, että jos kerran yksi vaaterekki riittäisi tämän idean mukaan, täytyy sen riittää on siinä sitten ovet tai ei. Jätin reunalle kuitenkin roikkuvan hyllytelineen neuleita ja toppeja varten. Lisätilaksi päättelin riittävän sukkia, yö- ja alusvaatteita varten olevan pienen lipaston. Urheiluvaatteet otin erikseen vaatetangon yläpuolella olevalle hyllylle. Niihin lajittelin lähinnä tanssissa ja uimarannalla käytettävät ja muut sen tyyliset vaatteet.

Otin kaksi laatikkoa ja aloin tyhjätä kaappia neljään osaan: kummitytölle näytettävät (loput varastoon odottamaan seuraavaa siirtoa esim. kirpputoria), liian kuumat kesäkäyttöön (jotka olivat keväältä vielä sinne jääneet), urheiluvaatteet ja kaappiin jäävät. Kaappiin sai jäädä vain vaatteet, jotka eivät hetkeäkään epäilyttäneet, ehjät ja nukkaantumattomat (paitsi kasmir neuleet jotka aina nukkaantuvat) ja kaikki perusvaatteet, jotka on pakko omistaa. Nyt kaapissa on vieläkin vähän ahdasta vaateripustimien määrän suhteen, mutta aioin testata löytyykö kaikille tarpeeksi käyttöä ja vähentää vielä tarvittaessa. Farkutkin oli pakko laittaa kaapin lattialle kasaan, sillä housuripustimia ei ollut eivätkä olisi enää mahtuneetkaan.

Ja kaappi on ollut melkein yhtä kätevä, kuin elokuvissa. On tosi kätevää, kun vaatteet näkee tuosta vain, eikä tarvitse arvailla mikä näistä kymmenestä mustasta oli se musta tai mitäs näitä mekkoja nyt olikaan, kun vaatteiden selailu käy niin helposti. Ennen meni aikaa availlessa hyllykaappia ja vaatetankokaappia, ja heiluessa siinä edestakaisin. Kaiken lisäksi vaatteet nostivat kummasti arvoaan, kun ne laittoi suurimmaksi osaksi vaateripustimiin. Ei mikään ihme, että kaupat myyvät lähes kaikki vaatteet aina vaateripustimissa. Olikin hyvä tehdä tämä ennen alennusmyyntiin ryntäämistä. Huomaankin omistavani aika mukavasti (vieläkin liikaa) vaatteita ja hankin vain todella hienoja ( mutta mahdollisimman halpoja) lisiä uuteen filmitähtikaappiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti