maanantai 9. kesäkuuta 2014

makea kesäaika -vältä sokeria

Kesä on oikein sokerinsyönnin kulta-aikaa. Tv, lehdet ja kadunvarret ovat täynnä mainoksia tuotteista joissa on paljon sokeria. Jäätelö, siideri, mehut ja limsat. Ja marinoiduissa lihoissakin on sokeria. Kahviloiden ulkopöytiä ja jäätelökioskeja on joka kulmassa houkutuksena. Viimeistään kyläilemään mennessä on tarjolla kakkuja ja keksejä (niin meilläkin). Tai sitten saat kutsun rippijuhliin, hääjuhliin, syntymäpäiville. Et siis selviä kesästä ilman sokeria, mutta kannattaa muistaa miettiä mitä sokeria on jo tänään syönyt, ettei määrä nouse yli suositellun 50g päiväannoksen. Tutki siis tuoteselosteita ja kysy sokeritonta vaihtoehtoa esim. smoothieta tai alkoholia ostaessasi. Ja muista piilosokerit esim. sinapissa, ketsupissa ja salaatinkastikkeissa.


Sokeri paitsi lihottaa ja lisää sydän- ja verisuonisairauksia, myös vanhentaa ihoa. Ihosta n 70-80 %on kollageenia. Sokeri häiritsee ihon kollageenin toimintaa ja ihon kimmoisuus ja notkeus vähenee. Tämä ohentaa ihoa ja ohut iho rypistyy helpommin. Mitä korkeampi verensokerisi on sitä vanhemmaksi sinut arvioidaan.
Onneksi nyt alkaa marjojen kultainen kausi jolloin voit torilla valita välillä jäätelön sijaan mansikkalaatikon. Ja grillatessa voit tehdä marinadit itse ja maustaa kermavaahdon välillä muillakin mausteilla kuin sokerilla. Ihminen ei sokeria mihinkään tarvitse, joten jokainen päätöksesi vaikuttaa terveyteesi vain positiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti