tiistai 5. elokuuta 2014

Turun saariston rengastiellä

Vietimme viikonlopun Turun saaristossa rengastietä ajellen. Sinne kannattaa vielä elokuussa tehdä retki ennen kuin muutama lauttareitti suljetaan talven ajaksi, jolloin kierros ei kokonaisuudessaan onnistu. Saaristossa on ihana luonto ja jos ei omista venettä voi ottaa auton tai pyörän ja nukkua teltassa niin kuin me tai vuokrata mökkejä.
Ruoka saaristossa oli yllättävän hyvää. Ruokapaikkoja ei ole paljon, mutta tasokasta ruokaa saimme ainakin niistä paikoista missä kävimme. Omat eväät olivat myös mukana ja osoittautuivat tarpeellisiksi ainakin aamu- ja iltapaloina. Mukaan otin kaikkea joka kestää avaamattomana ilman kylmäsäilytystä kuten hylamaitoja, tuorepuristettua omenatäysmehua (pakattu vakuumiin ja toimii hanalla), smoothieita, mehukeittoannospakkauksia, leipää, tonnikala- ja muikkusäilykkeitä, rusinoita, pähkinöitä, tuoreita herneitä ym.

 

Ensimmäinen ruokapaikka oli Sattmarkkissa Paraisissa
Lasten annokset olivat kalaa ja ranskalaisia dipin kera
 

kalalajitelma oli hyvä ja kalaa myytiin myös mukaan tässä paikassa
Tämän annoksen voit tehdä helposti kotona. Leipä oli saaristolaislimppua ja välissä oli samantapaista tahnaa kuin aiemmin blogissani ollut ohje. Graavikalaa, silliä, smetanaa, keitettyä kananmunaa, silakkapihvi, sinappisilakoita ja maustettuja kurkkuja. Uutta perunaa lisäkkeeksi.


kalankasvattamojakin näkyi





Hjalmars ravintolasta Korppoossa sai hyvän ahvenannoksen


Iniöstä löytyi thaimaalainen ravintola. Ruoka oli erittäin hyvää ja lista oli niin laaja, että oli vaikeuksia valita. Söimme mukavasti terassilla rannan tuntumassa. Lapsille oli omia annoksia ja listalla oli viinejä ja mm. thaimaalaista olutta. Ja thaimaalainen ruoka oli mukavan erilaista kala-annosten ja eväiden jälkeen.


lasten annokset: kanaa ja riisiä ja paistettua riisiä ja kanaa
lammasta ja cashewpähkinöitä curryssa (perunaa seassa)

riisiä ja kanaa punaisessa curryssa, annokset olivat isoja ja tuotiin kannellisessa kulhossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti