n.4henk.
4-5 omenaa
1 1/2 dl sokeria
1 kanelitanko
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 dl vettä
100g mascarponejuustoa
1tl vaniljasokeria 1tl sokeria (sekoitetaan mascarponejuustoon)
-Laita vesi kattilaa, lisää sokeri, kanelitanko ja inkivääri (kuori ja paloittele ihan pieniksi paloiksi).
-Kuumenna kiehuvaksi ja keittele matalalla lämmöllä 10min.
-Kuori omenat(poista siemenkodat) ja paloittele neljään osaan
-Lisää omenat kattilaan ja keitä pehmeiksi miedolla lämmöllä (hajoavat helposti, varo ettei soseudu)
-Ota kypsät omenat pois liemestä ja keitä liemi kokoon kovalla lämmöllä lähes siirappimaiseksi. Jäähdytä.
-Vaahdota mascarpone ja sokerit
Laita annoskulhoihin ensin omenoita sitten lientä ja päälle mascarponejuustovaahto
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti