maanantai 17. marraskuuta 2014

Skonsseja ja teetä ja kynttilänvalossa

Tekisikö mieli uunituoreita sämpylöitä, mutta aikaa ei paljon ole eikä voimia pitkään ja sotkuiseen leipomisurakkaan. Kokeile helppoja skonsseja! Näitä skonsseja ei tarvitse kohotella ja uunista ne tulevat jo 10-15 minuutissa.

Skonssit ovat skotlantilaisperäisiä välipalaleipiä. Niillä tarkoitetaan vehnä-, ohra- tai kaurapohjaisia pieniä leipiä, joissa on käytetty leivinjauhetta kohottavana ainesosana.
Brittiläiset skonssit voivat olla joko makeita tai suolaisia, kun taas niiden yhdysvaltalaiset vastineet ovat suurempia ja kuivempia, ja makeita. Britit laittavat skonssiensa väliin hilloa ja juovat niiden kanssa teetä.
Näitä on ihanaa nauttia iltapalaksi iltateen kanssa.
12- vuotiaan tyttäreni itsetekemiä skonsseja juustoraasteella
SKONSSIT

4 dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl sokeria
2 tl leivinjauhetta
50g huoneenlämpöistä voita
2 dl kuohukermaa tai maitoa
(1 dl juustoraastetta)

-Kuumenna uuni 200 asteiseksi
-Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi
-Lisää kerma (tai maito) ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi
-Taputtele tai kauli taikina parin sentin paksuiseksi levyksi ja ota muotilla tai lasilla pyöreitä kiekkoja
-Paista 10-15 minuuttia uunin keskiosassa

Tarjoa lämpimänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti