tiistai 14. lokakuuta 2014

pakkaamisvinkit lomamatkalle

Oletko lähdössä matkalle ja pakkaamisen tressi uhkaa pilata koko ihanan lomaodotuksen. Tässä vinkkejäni matkalaukun täyttämiseksi.

1. Älä ota mukaan kaikkia tämän hetken lempivaatteitasi vain laskemalla yläosia ja alaosia mukaan. Suunnittele joka päivälle kokonaisuus, jonka uskot sopivan matkasuunnitelmiisi. Tarvittaessa mieti useampi asukokonaisuus, jos vaikka tarvitsen virallisemman ja rennomman asun samana päivänä. Suunnittele asu kenkiä, vöitä ja iltalaukkuja myöten. Samaa hametta tai housuja voi tietysti käyttää usean yläosan kanssa, mutta varaudu myös sotkeentumisen ja kastumisen (sadekelit, laskettelu, hiihto) riskiin, joten yksillä housuilla ei kannata lähteä, jos ei ole heti  innokas ostoksille.
Senkään varaan ei kannata laskea, että kohteesta löytyisi mieleinen vaate. Barcelonastakin kuvittelin löytyvän helpolla kesämekkoja ja laskin sen varaan. Lopulta aikaa kului mokoman  mekon etsintään enemmän kuin olin ajatellut, koska suuri osa mekoista oli huonolaatuisia hiostavia kankaita tai minulle väärän mallisia.

2. Asut kannattaa suunnitella kohteen mukaan ja tekemisten mukaan. Mökille ja lapin lomalle tarvitaan erilaiset vaatteet, kuin kylpylälomalle tai rantalomalle. Selvitä jo etukäteen kuntosalit ja uima-altaat ja muut kiinnostavat tekemiset. Kreetalla hotellissa tuli ihan yllätyksenä ilmainen jumppatunti, jonne sitten menin rantalomavaatteissa paljain jaloin. Voin kertoa, että urheiluliivit on mukavammat kuin bikiniyläosat hoovereita ja x- hyppyjä tehdessä.

3. Ota aina lämmintä mukaan. Kerran Kanarian matkalla talvella oli iltaisin niin kylmä, ettei suunnittelemani hepeneet riittäneet jokailtaiselle buffetillalliselle, koska ovet olivat ulos auki. Jouduin pukemaan kesämekkojen päälle aina jonkun villapaidan tai nahkatakin. Kaupoissakaan ei ollut lämmintä vaatetta, vaan kesärimpsuja kaupasta toiseen.

4. Jos lennät lomalle lentokoneella, pue tilaa vievät vaatteet ja kengät päälle koneeseen. Lentokoneessa on muutenkin niin kylmä ilmastointi ettei haittaa vaikka päällä olisi parikin takkia. Helpompi ne on riisua, kuin palella. Älä ota kaikkea mahdollista kosmetiikkaa mukaasi, vaan mieti miten pärjäisit vähemmälläkin. Panosta mieluummin hyvään lääke ja rakkolaastarivalikoimaan. Luistelussa käytettäviä säärisuoja"läskejä" (taitoluistelukaupoista) voi käyttää esim. laskettelumonojen kanssa, jos pelkää hiertymistä.




5.Ota mukaan rypistymättömiä-, valmiiksi silitettyjä vaatteita tai matkasilitysrauta, jos et vietä lomaasi mökillä... Pakkaa kaikki huolellisesti, etteivät ne rypisty laukussa. Painavat kengät ja pussukat alle ja päällimmäiset isolle rullalle.

6. Älä ota mukaan vaatteita tai kenkiä, joita et ole kotonakaan vielä tai enää käyttänyt. Turhaan pilaat kalliin matkan epämukavilla vaatteilla hienostellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti