perjantai 11. huhtikuuta 2014

istutuspuuhia ja hulluja ostoksia

Tomaatin- ja chilintaimet olivat jo kasvaneet siihen mittaan, että päätin istuttaa jokaisen taimen omaan turveastiaansa. Turveastia on maatuva ja siinä ne on sitten helppo istuttaa ulos, kun säät sallivat. Taimia on nyt ikkunalaudat täynnä. Tomaatti kasvoi kaikista taimista nopeimmin. Chilit tulivat seuraavaksi. Amppelitomaatit ovat vieläkin ihan hentoja ja pieniä alkuja. Vain vahvimmat ja parhaat taimet kannattaa siirtää purkkeihin. Yhtä hyvin voisi tietysti istuttaa suoraan turvepurkkeihin, mutta kaikki siemenet eivät aina idä. Myös turvenappeja voi käyttää. Lapsena laitoin kaikki siemenet turvenappeihin, koska niiden turpoamista oli hauska seurata. Ne vain tuntuvat kuivuvan aika nopeasti. Isossa laatikossa kosteus on mielestäni vähän varmempaa.


 

 VIRPOMISOKSAT JA RAIRUOHOT

Lapset aikovat mennä tietysti virpomaan ja ovatkin jo tehneet oksia valmiiksi. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa tämä määrä ei vielä riitä mihinkään. Lapset kiertävät tuntitolkulla talosta taloon ja saaliista riittää syötäväksi koko pääsiäiseksi ja pidempäänkin. rairuohoa ja ohranjyviäkin istutettiin jo hyvissä ajoin.

HULLUTPÄIVÄT
Kävin sitten tietysti Stockmannin hulluilla päivillä jonottamassa. Ovat kyllä ihan nimensä veroiset päivät. Suomalaista kokonaista kanaa tuli kuitenkin ostettua. Myös jauhelihaa ja paistia lähti keltaisella pussilla kotiin. Tärkein ostos oli kuitenkin matka. Hullujen päivien matkat ovat kyllä ihan hyvän hintaisia. Jonottaminen onkin sitten toinen juttu. Niin kuin millä tahansa tiskillä hullujen päivien aikana, jono oli lannistavan pitkä. Sain vuoronumeron, jonka edessä oli vielä 70 muutakin matkalle halajavaa. No nyt on kuitenkin hääpäivämatka ostettuna Barcelonaan. Elokuvalippujakin tuli hankittua heti 10 kappaletta. Käymme paljon elokuvissa, ja 2-4 euron alennus per. lippu on kyllä kannattava ostos, kun käyttöaikakin on marraskuulle. Toisaalta hulluilla päivillä myydään hyviä halpoja juttuja, mutta toisaalta jos hirveälle ostoshysterialle antaa vallan mukaan voi tarttua mitä kummallisempia juttuja ja melko pienellä alennuksella. Yhden pienen jutun hakemiseen voikin vierähtää niin paljon aikaa jonottaessa, että mukaan tarttuu heräteostoskasa ihan vaan ettei aikaa ja parkkimaksuja olisi mennyt hukkaan.
kokonainen uunikana ja parsakaalia viinillä ja yrteillä maustettuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti